torstai 18. huhtikuuta 2013 | 15.49

valeraskaus

eilen ku pääsin koulusta kotiin, mua odotti pieni yllätys. nelly rakensi ittellensä pesää kovaa vauhtia yläkerran mökkiin. rupesin heti googletteleen kanien valeraskaudesta, mitä ihmiset on aiheesta keskustellu ja mitä pitäis tehdä. mun tiedon etsinnät häiriinty pahasti, ku nelly päätti sisustaa pesänsä meijän olohuoneen karvamaton langoilla. useista kialloista huolimatta, mattoa ei jätetty rauhaan, jotan rullasin sen kasaan ja vein sen makuuhuoneeseen turvaan. sitte ku ei enään ollu mattoa, mistä saada pesäntäytettä, nelly yritti viedä verhot! koitin mennä ottaa niitä sen suusta pois mut tyttö piti lujaa kiinni ja koitti kiskoo niitä mukanaan. lopulta verhon nurkka irtos vähän klipsustaki. lopulta nelly luovutti ja nostin verhoja ikkunalaudalle, ettei se ylety enää niihin.

Lueskelin netistä, että valeraskaus on stressaavaa (omistajalle ja kanille) ja että se saattaa kestää kuukaudenki! kumpikaan meistä tuskin kestää kuukauden tommosta pesänrakennustouhua. nelly sydän hakkas kokoajan tuhatta ja sataa. pakko oli kokoajan kerätä kaikkea mahollista pesään, mm. munakenno, vessapaperirulla ja stanleystäki käytiin repiin tuppoja irti ku se nukku, omat karvat jätettiin rauhaan.
pikkuhiljaa ruvettiinki taas syömään sitä heinää, eikä vaan viety niitä pesään ja alettiin muutenki rauhottuun. onneks tätä pesätouhua ei kestäny ku muutamia tunteja. stanley käviki sitte hoitamassa pikkupupua pesässä ja söi heinät sieltä sillävälin kun nelly otti päiväunia rankan rakennustyön jälkeen.




tänään mulla oli matikantunnit peruttu ja koulu alko vast 11.30. heräsin kuitenki jo joskus vähän kaheksan jälkeen, ja aattelin tulla kertoon tänne eilesen tapahtumista. siinä sitte ku olin hetken kirjotellu, ihmettelin ku netti katkes. menin sitte kattoon nettipoksia, et palaaks siellä kuinka valot. no, eihän siihen laatikkoon tullu mitään virtaa ku joku rusakko oli käynny puremassa virtajohdon poikki.. sami ei oikeen ilahtunu ku menin makuuhuoneeseen katkennu johto kädessä. oltiin kymmenen aikaa elisalla kyselemässä uutta johtoo. saatiinki sitte samanlainen, ehjä piuha mukaan, ihan ilmatteeks(iskä ois kyllä saannu korjaa sen jos ne siitä ois hirveesti velottanu) ja saatiin vielä digipoksiinki johto, joka jostain kummansyystä on puoliks poikki. huomenna käyn porukoilta hakeen omenapuun oksia, ni jos ne niitä sitte nakertelis ajankuluks ja jättäis johdot rauhaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä