perjantai 3. toukokuuta 2013 | 19.33

päivä 2. shoppailua amsterdamissa

aamulla kello herätti seittemältä ja henna rupee puhumaan ensimmäisenä englantia, kunnes hetken päästä tajuu vaihtaa kieltä. ruvettiin siinä sitte meikkailemaan, laitaan hiuksia ja pakattiin kamat. 8.30 oli aamupala hotellin alakerrassa yhessä huoneessa, jossa oli 4 ruokailupöytää, liesi ja jääkaappi. sielä hotellin omistajapariskunta oli tehny aamupalaa, oli paahtoleipää, kanamunia, kinkkua, juustoa, kurkkua, kiiviä, omenaa, appelsiiniä.oikein söpö ja kodikas aamupala. syömisen jälkeen jätettiin meijän laukut respaan ja lähettiin kierteleen kaupunkia.

suunnitelmana oli mennä ensimmäisenä anne frankin talolle. henna yritti ostaa meille ennakkoliput, mutta kaikki oli jo menny, joten aateltiin että ollaan siellä 8.45, kun se aukee 9.00. noh, myöhäsen aamupalan takia, oltiin siellä vasta 9.15, jollon jono oli jo valehtelematta kilometrin mittanen. päätettiin lättää se kohde väliin ja suunnattiin louis vuittonin liikkeeseen. siinä samalla ihasteltiin maisemia ja ihasteltiin söpöjen pikkuliikkeitten ikkunoita. hienoin liike oli se, missä oli kaikkee 3d-printattuja juttuja. mm. pääkalloja ja samanlaisia korviksia, ku porukat toi mulle. harmi ku seki oli kiinni, siellä ois ollu kiva käydä.








 salla ei ollu yöllä saannu kunnolla nukuttua, ku sitä jännitti, onko vuittonilla vielä sitä laukkua, minkä se halus.
lopulta löydettiin kyseinen liike ja mentiin sisään portsarin avaessa meille oven. siinä sitte katteltiin vähän ympärille ja salla bongas unelmalaukkunsa hyllyn päältä, tummempana versiona. mentiin sitte myyjän luo, salla kerto mitä se haluaa ja myyjä rupes ettiin koneelta, onko niitä laukkuja vielä jäljellä. tässä vaiheessa sallalla rupes sykkeet nouseen jännityksestä, joutuuko sittenki poistuu liikkeestä tyhjin käsin. olihan niitä vielä jäljellä, joten myyjä lähti hakeen tuotetta varastosta. tällä välillä kierreltiin ympäri kaupaa ja kuinka ihania kaikkia kenkiä, laukkuja ja huiveja siellä oli!hinnat ei ollu ihan niin ihania... rupes siinä pikkasen hävettää ku katteli niitä tuotteita, ja erityisesti niitte hintoja, ku itellä oli kulunu ja vähän rikkinäisen 30e laukun ja likaset tennaritmiksi mä en pessy niitä ennen lähtöö vaikka suunittelin niin, MIKSI? jotka ostin viime syksynä15eurolla (vaikka niitten tennareitten ovh oli 75e, ei se hirveesti tässä kohtaa lämmittäny). sitte ku myyjä tuli takasin, ei kauaa mennykkä ni ruvettiin jo kirjotteleen yhteystietoja lapulle ja visa vinkumaan! siihen laukun pakkausmateriaalien kustannuksiin meni varmaan puolet siitä laukun hinnasta, ensin laitetaan kangaspussiin, sen jälkeen pahvilaatikkoon, jonka ympärille laitetaan nätti nahkanauha ja sitte vielä paperikassiin. kun ostokset oli saatu tehtyä, myyjä kantaa kassin ovelle, ojentaa sen uudelle omistajalle, jonka jälkeen portsari avaa oven ja toivottaa meille hyvää päivänjatkoa.
vuittonin jälkeen kierrettiin vielä muut merkkikaupat mitä siinä samalla kadulla oli. onneks sallalla oli se vuittonin paperikassi, ni joku ois voinnu erehtyä luuleen, et meillä ois oikeesti ollu varaa shoppailla siellä. myöhemmin meijän seuraan liitty vielä kaks korssin kassia. mulla oli loppupäivän ihan masentunu fiilis ku löysin täydellisen korssin lompakon, eikä mulla ollu varaa siihen.
sitte ku oltiin porvareittenliikkeet kierretty, käytiin hakeen kamat hotellilta, vietiin ne rautatieasemalle säilytyslokeroon ja jatkettiin shoppailua vähän halvemmissa liikkeissä. niin ja tietenki ennen ku alotti shoppailun, piti käydä kaljalla, että varmasti sitte jaksaa kiertää kaupasta toiseen. ihmisiä oli ihan liikaa, eikä siellä ostoskadulla oikeen meinanu eteenpäin päästä, rupes oikeen ärsyttään. eikä siellä ees viittiny mennä mitään sovittaa, ku kopeille oli hirvee jono ja kassoille vielä kamalampi. henna löysi ittelleen yhen neuleen, mut senki se sitte unohti toisen kaupan sovituskoppiin. ei se maksanu ku 10e ni ei viittitty ees lähtee takas kattoo, oisko se vielä ollu tallella. yhessä vaiheessa ihmeteltiin, ku yhteen kaupaan juoksi mies ison videokameran kanssa, toinen karvamikrofoonin kanssa ja niitten perässä juoksi kasa kirkuvia teinejä. ihmisiä jäi seisoskeleen siihen liikkeen eteen kännyköissä kamerat valmiina. yheltä tyttöporukalta henna sitte kysäs, että ketä te ootte oikeen kattomassa, ni selvis et sinne liikkeeseen oli menny one direction! how cool is that!

sitte ku oltiin saatu tarpeeksemme siitä valtavasta ihmismäärästä, lähettiin junalla leeuwardeniin. se 2,5h matka tuntu ihan ikuisuudelta! lopulta päästiin perille, mentiin eka mäkkäriin hakeen ruokaa (varmaan ensimmäinen kerta kymmeneen vuoteen ku ostan ittelleni ruokaa mäkkäristä) ja sitte hennan kämpille. siinä sitte syötiin, juotiin kaljaa ja katottiin salkkareita. meijän piti lähtee danin kanssa jatkoille, mut sitte alko väsyttään ja päätettiin jäädä vaan nukkumaan.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä