torstai 16. toukokuuta 2013 | 21.38

lepää rauhassa makkaramato

Nelly
15.9.2012-16.5.2013


vein nellyn helmeen steriloitavaks. leikkauksen piti kestää 2,5-3h, mutta ensimmäisen tunnin jälkeen tuli jo puhelu. lääkäri kertoi, että nelly oli lakannu hengittämästä, jonka seurauksena sen sydän pysähtyi. tekivät kaikkensa, että ois saannu pikkuneidin sydämen taas sykkimään, mutta turhaan. puhelun jälkeen keräilin hetken itteeni ja lähin ajaan maijulta tervakoskelle. nelly oli kääritty kantokoppaan pehmolelupupun kanssa saman peiton sisään. kävin hakeen samin riksusta ja jatkettiin matkaa mallinkaisille. iskä kaivo haudan muitten      rakkaitten, menetettyjen lemmikkien seuraan.

kamalin tapa alottaa kesäloma. kolme kuukautta mietin sitä, että viittiikö nellyä viedä leikkaukseen, ja sitte ku vein sen, kävi näin. lisäks tää torstai oli ainoo päivä, jollon sille lääkärille oli aikoja. seuraava viikko ku mulla ois ollu lomaa, lääkäri oli poissa, ja sen jälkee en ois pystyny kolmeen kk viemään töitten takia. jos sitä yhtä vapaata aikaa ei ois ollu, nelly ois vielä hengissä. lisäks sami kyseli edellisenä päivänä, et kysyinkö siltä eläinlääkäriltä, et tarviiks sitä maksaa jos se kuolee. ja mitä mä vastaan "ei tommossia tarvii kysellä, ku ei sille mitään tapahdu."

miks tässä piti käydä näin? jotenki oli kokoajan sellanen olo, et tää on vaan joku tosi huono pila. ku lääkäri soitti ja kerto mitä tapahtu, ootin kokoajan sitä kohtaa, missä se kertoo että ne sai sen elvytettyä. kotimatkalla ootin et se kyllä herää vielä, se vaan feikkaa sen kuolemisen, niinku kilpikonna, jonka pää pitää leikata pois, jos se lopetetaan. sitte ku laskin nellyn hautaan ja se oli jo ihan kangistunu, tajusin et ei se tuu enään heräämään. tää ei oo mitää huonoa unta, tää on totta. tää tapahtuu ihan oikeesti enkä tuu enään koskaa näkeen pikkuneitiä. just ku mä aloin tykkäämään siitä. monesti uhkasin antaa sen pois, mut nytte ku sitä ei oo enään, sattuu niin paljon.

tästä biisistä tulee nelly mieleen. vaikka kuinka mulla meni siihen erittäin usein hermo, mm. aamulla ku piti lukee kokeisiin, mut sen sijaan alotin 8.30 siivoon häkkiä ku joku oli taas päättäny tyhjentää vessa-astian ni vasta nyt tajuun kuinka paljo siitä oikeesti välitän.



Well you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missin' home
Only know you love her when you let her go

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä