lauantai 4. tammikuuta 2014 | 18.44

uudenvuodenaatto

vuoden viimenen aamu kului pupujen kanssa puuhastellessa. neelalla oli hirveesti ylimäärästä energiaa, jota se kulutti kaivamalla ja syömällä yläkerran mattoo. kielloista huolimatta neitonen ei suostunu lopettaa puuhiaan, joten piti kehitellä sille parempaa tekemistä. ensin pelailtiin palikkapeliä ja kun kaikki herkut oli saatu, käytiin takasin maton kimppuun. koska neela selkeesti tykkäs kaivamisesta, piti keksiä molempia osapuolia tyydyttävä ratkasu, eli pyykkikori täynnä pyyhkeitä! kumpikin kani kaiveli ja siirteli kopassa pyyhkeitä innoissaa, välillä neelaa ei näkyny ollenkaan mutta pyyhkeet kyllä liikku.



lopulta neela kyllästyi tähänkin leikkiin ja palas häkin kaiveluun. viimesenä keinona väsyttää pupu oli pihalle lähteminen. uudet valjaat päälle ja menoks! ensin juoksenneltiin pitkin pihaa ja sitte ku kaikki paikat oli käyty läpi, lähettiin juoksenteleen jalkakäytävälle. saatiin ohikulkijoilta hämmästeleviä katseita ja huomasin tien vieressä olevan kerrostalon 1.kerroksen ikkunaanki ilmestyneen muutaman ihmisen katteleen meijän ulkoilua. sitten tuli sisälle menon aika (eli: mun sormia alko paleltaa ku unohdin tumput sisään). päästin neelan lattialle ja se suuntaa ensimmäisenä häkkiin, ei suinkaan kaivelemaan vaan nukkumaa. tehtävä suoritettu onnistuneesti!


ilta vietettiin inkun kanssa hennan kämpällä kokkaillessa, syödessä ja the bling ring -elokuvaa kattoessa. mun tekemä pitsa onnistu hyvin, samaa ei voi sanoo inkun muffinsseista ja kreemistä. ensinäkin, hennalla ei ollu leivinjauhetta, joten päätettiin käyttää hiivaa. ensin suunnitelmana oli sekottaa se kädenlämpöseen maitoon, mutta inkku muisti tän vasta sen jälkeen ku ne maidot oli jo kaiken muun seassa. no laitetaan se sitten sulatettuun voihin. no se voihan saatto ehkä olla hieman lämpimämpää kun +37'C ja kun pienen hiivapalan tiputti voin joukkoon, se alko kupliin ja savuamaan. lopputulos oli se, että muffinssit oli vähän kovia pinnasta, ei kovin kauniin näkösiä mut maku oli kyllä ihan hyvä. 

tarkotus oli koristella nää luomukset kreemillä. kaikki ainekset vaan kulhoon ja sekottaan. tässä vaiheessa inkku tajuu että ei tää ihan näin voi mennä. kun sekottelua on jatkunu jonkun aikaa ni inkku päättää kattoo tässä vaiheessa niitä ohjeita, ei ennen ku alotti tekeen mitään. vessanpyttyynhän se mössö sitte lopulta joutu. mitä tästä opimmekaan? mä hoidan jatkossa ruuanlaiton. 

kun mahat oli täynnä, leffa saatiin katottua loppuun ja kello lähenteli puoltayötä, lähettiin kylälle katteleen raketteja., jonka jälkeen meijän kävelymatka päätty paratiisiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä