torstai 28. helmikuuta 2013 | 15.04

Heureka

Maanatai aamuna hypättiin junaan ja lähettiin kohti heurekaa. Helmikuussa sinne oli avautunu uus näyttely, Body Wolds.


"Body Worlds on saksalaisen tohtori Gunther von Hagensin luoma näyttelykokonaisuus, jossa aidot plastinoidut ihmisruumiit ja elimet mahdollistavat ainutlaatuisen tavan tutustua ihmisen anatomiaan. Von Hagensin keksimässä plastinointimenetelmässä ruumiin nesteet ja rasvat korvataan nestemäisillä muoveilla, jolloin näytteitä voidaan säilöä lääketieteen opetusta varten. Body Worlds -näyttelyssä ihmiskeho on esitelty myös taiteen ja muotojen näkökulmasta.
Kaikki Body Worlds -näyttelyssä esillä olevat ruumiit on lahjoitettu tieteen käyttöön lisäämään ihmisten ymmärrystä ihmiskehon monimuotoisuudesta. Lahjoittajat ovat halunneet luovuttaa ruumiinsa näyttelyyn opetustarkoituksiin ja he ovat antaneet suostumuksensa siihen, että heidän ruumiinsa laitetaan esille julkiseen näyttelyyn heidän kuolemansa jälkeen."

Oli jännä nähä miltä ihon alla oikeesti näyttää, miten eroaa terveet ja sairaat elimet, miten selkäranka muuttuu selkärankareuman myötä. Huomasin myös kuinka kaikki bilsan tunnilla opitut asias ruuansulatuksesta ja kaikesta muustaki oli unohtunu. Vähän vielä googlesta kopioituja kuvia, koska siellä päänäyttelyssa ei saannu kuvata.

Olihan sielä sitte vielä nää klassikot mitä sielä aina on, auton nostoo, heiluri ja kaikkee muuta missä tulee esiin fysikaaliset ilmiöt. Planetaariossa käytiin kattoon muutama leffa, tie tähtiin ja seikkailu avaruudessa. Planetaariossa oli penkit missä oltiin melkein makuuasennossa ja katossa pyöri leffa. Muutaman kerran tuntu siltä et koko huone pyöri, ni piti silmät sulkee hetkeks ku rupes tuleen huono olo. Lopussa käytiin viel tekeen kolikot omalla kuvalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä